Gezondheid - Webstein Internetartikelen

Gevogelte is gezond

gevogelte

Hoe gezond is gevogelte eigenlijk? Gevogelte is ontzettend gezond! Het vlees van eenden, kalkoenen, kippen en andere soorten gevogelte bevat namelijk essentiƫle bouwstoffen. En het bevat ook nog eens weinig vet. Gevogelte past dus uitstekend in een verantwoord eetpatroon.

Gevogelte bevat vitaminen

Gevogelte, zoals kip en kalkoen, zijn belangrijke leveranciers van vitamine B en ijzer. Maar het vlees van de verschillende soorten gevogelte is ook rijk aan mineralen. Wie dus bijvoorbeeld een stukje kalkoen eet, krijgt veel belangrijke bouwstoffen binnen. Daarom is gevogelte zo gezond!

Gevogelte is vetarm

Vlees van gevogelte bevat veel minder vet dan vlees van bijvoorbeeld een rund of een varken. U kunt zich hierbij vast wel voorstellen dat kipnuggets een uitzondering vormen op dat gegeven. Kipnuggets bevatten immers wel veel vet, omdat ze gepaneerd en gefrituurd zijn.

In het algemeen kun je dus zeggen dat gevogelte vetarm is, behalve als het vlees gepaneerd en/of gefrituurd is. Wie gezond wil eten, kiest dus slechts bij uitzondering voor gefrituurd gevogelte.

Gezond vermageren

Ook mensen die gezond willen vermageren, kunnen het best kiezen voor bijvoorbeeld een kipgerecht. Doordat gevogelte minder vet bevat dan bijvoorbeeld rundvlees of varkensvlees, is het een geschikt product voor wie wil afvallen.

Tijdens een vermageringsdieet is het wel heel belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen, die uw lichaam gezond houden. Gevogelte bevat die belangrijke vitaminen en mineralen, dus het past heel goed in een verantwoord dieet.

Gevaar: Salmonella

Wie gevogelte klaarmaakt, moet zich bewust zijn van het feit dat salmonella een grote bedreiging vormt voor de gezondheid van de mens. Salmonella is een bacterie die in de natuurlijke flora van onder andere pluimvee, runderen en varkens voorkomt.

Bij onvoldoende verhitting van het vlees kan het zijn dat de bacterie niet gedood wordt en dat deze via het bord het lichaam van de mens inkomt. Zorg ervoor dat u hygiƫnisch werkt, dat u het vlees voldoende schoonmaakt en dat u het vlees echt gaar laat worden voordat u het opdient.