Gezondheid - Webstein Internetartikelen

De poelier is milieuvriendelijk

poelier

De poelier verkoopt gezond vlees. Gevogelte is namelijk rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen en het is vetarm. Maar hoe milieuvriendelijk is het product van de poelier eigenlijk?

Minder broeikasgassen

Het is algemeen bekend dat de productie van vlees voor veel uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen zorgt. Kaas daarentegen is een stuk milieuvriendelijker als het om de uitschoot van broeikasgassen gaat.

Maar er is een product dat nóg beter scoort: gevogelte. De productie van bijvoorbeeld kippenvlees zorgt voor een minder grote uitstoot van milieuonvriendelijke broeikasgassen dan de productie van bijvoorbeeld rundvlees of varkensvlees. In die zin zijn de producten van de poelier dus erg milieuvriendelijk.

Milieuvriendelijk wild

Bij de meeste poeliers is wild te verkrijgen. U moet dan denken aan wilde gans, wilde eend, haas, hert en wildzwijn. Het vlees komt dan van dieren die in de vrije natuur hebben geleefd. En dieren die in de vrije natuur leven, zorgen voor de minste uitstoot van gevaarlijke broeikasgassen. Daarom is wild een erg milieuvriendelijk product, dat u bij de poelier kunt halen.

Net zo diervriendelijk

Wie dus regelmatig zijn stukje rundvlees of varkensvlees inruilt voor een stukje gevogelte, zoals kip, kalkoen of eend, draagt een steentje bij aan de verbetering van het milieu. Er zijn echter mensen die hun rundvlees niet willen inruilen voor een kipfilet omdat het vlees van de kip en andere soorten gevogelte meestal minder diervriendelijk is geproduceerd.

Biologisch gevogelte is wel diervriendelijk geproduceerd. Biologisch vlees komt van dieren die veel ruimte krijgen om te scharrelen en die genoeg tijd krijgen om te groeien. Biologisch vlees kunt u herkennen aan het EKO-keurmerk.

Een goedkoper alternatief van biologisch vlees is vlees dat het Beter Leven-kenmerk van de dierenbescherming heeft gekregen. De dieren hebben dan minder maar wel voldoende ruimte gekregen om te leven. Met behulp van de twee genoemde kenmerken kunt u dus met een gerust hart kiezen voor een stukje gevogelte: een dier- én milieuvriendelijke keuze!